Monday, February 23, 2009

Märkliga NFL Combine

mikeshermansleepingIgår började det märkliga eventet NFL Combine i Indianapolis. Ett jippo som kanske bäst kan beskrivas som mönstringen i Sverige. Spelare från hela USA åker till ‘The Combine’ för att försöka imponera en sista gång inför den stundande draften senare i vår.

Allting går ut på att göra olika övningar så många gånger som möjligt eller så snabbt som möjligt. Helt stört. Ett exempel är hur många bänkpress man kan göra, eller hur snabbt man springer på en given sträcka.

Allt det här är väl ok, om det nu inte vore att dessa spelare har spelat på tevekanaler som sänds i hela USA under de senaste fyra åren.

Hur viktigt kan det vara att kunna springa 60 meter så snabbt som möjligt om man inte kan fånga bollen. Tänk om spelare i Premier League hade valts ut på samma sätt…

Nu kanske inte Combine:n är så viktig, förutom att den ger lite buzz till sporten. Men visst kan visa enstaka personer visa sig bättre än vad NFL-lagen trott. Men kommentarer som: “Beanie Wells inte sprang så snabbt som man hoppats…” är ju lite stört efter allt han gjort hos Ohio State

texas-am3 Det rapporteras också att Stephan McGee från Texas A&M hade en bra work out och har förbättrat sina chanser

percy-2En annan spelare som det pratas väldigt lite om är Floridas Running Back / Wide Reciever Percy Harvin. Han jämförs kanske för ofta mot Michael Crabtree och ses som den sämre av de två.

Jag blir mer och mer förväntansfull inför draften. Det ska bli intressant att se vad NFL-lagen tycker om våra små pöjkar!

No comments:

Post a Comment